Gevangenisgedichten

averwonderingpermekeVanaf zaterdag 25 januari 2014 tot maandag 3 februari 2014 kan je in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein naar de tentoonstelling ‘Verwondering in de gevangenis’.

“Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, grote liefde, de ontdekking van het nog ongekende. Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven”

Naar aanleiding van Gedichtendag 2014 vroegen de medewerkers van de gevangenisbib in samenwerking met de socio-culturele werkgroep (DRA, Vorming Plus en CAW Metropool) aan de Antwerpse gevangenen om een gedicht te schrijven over ‘Verwondering’.

Uit de inzendingen werden vijf gedichten geselecteerd, de auteurs worden beloond met een kantinebon van tien euro. Het beste gedicht ‘Ik vraag me af’ werd bovendien op postkaartjes gedrukt en zal verspreid worden in alle Vlaamse en Brusselse gevangenissen.

De gevangenisbibliotheek en bibliotheek Permeke nodigen u graag uit om alle inzendingen te komen bekijken in de bib, en misschien verwondert u zich wel over dit gevangen talent.