Politie redt man die hartstilstand krijgt

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Afgelopen vrijdag zagen passerende politiemensen, leden van het Bijzonder Bijstandsteam, dat er aan het kruispunt Schijnpoort één en ander aan de gang was in een wagen die daar was gestopt. De inzittenden van die wagen waren duidelijk over hun toeren en in paniek.

Omdat niet meteen duidelijk was wat er aan de hand was, gingen de inspecteurs een kijkje nemen. Toen bleek dat één van de passagiers in de wagen buiten bewustzijn was en mogelijk een hartstilstand had gekregen. De andere inzittenden waren er van overtuigd dat de man al was overleden. Het slachtoffer had volgens hen recent een hartoperatie ondergaan. Toen bleek ook dat er nog niemand naar de hulpdiensten had gebeld.

Om geen tijd te verliezen werd de wagen mét het slachtoffer, begeleid door twee politiewagens, door het verkeer geloodst naar het vlakbijgelegen AZ Stuivenberg. Eén van de politiemensen bekommerde zich om het slachtoffer en probeerde die te reanimeren tot het personeel van de spoedafdeling die reanimatie kon overnemen. Het slachtoffer, een man van 64 jaar, had inderdaad een hartstilstand gekregen. De snelle reactie wierp zijn vruchten af. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is inmiddels gestabiliseerd