KrokusKriebels: Douane voor één dag!

adouanenoordVoor de zevende keer op rij organiseert de Gezinsbond Krokuskriebels. Via Krokuskriebels kunnen gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar op een verrassende manier kennismaken met de wereld van de musea. Tijdens de krokusvakantie kunnen zij deelnemen aan meer dan 150 activiteiten in bijna 100 musea in Vlaanderen en Brussel.

Dit jaar neemt ook het Nationaal Museum van Douane en Accijnzen in de Ellermanstraat in de wijk Antwerpen Noord deel aan dit initiatief. Er werd gewerkt aan een leuk aanbod om jong en oud spelenderwijs kennis te laten maken met het werk van de douane vandaag en de rol die grenzen hierin spelen. Deze activiteiten kregen onder meer de volgende (cryptische) titels mee: “Wapperend Europa”, “ik ga op reis en neem (niet) mee”, “Snuffeltocht” of “Douane in stukjes”.

Tijdens de krokusvakantie zet het Nationaal Museum van Douane en Accijnzen de deuren wagenwijd open voor kinderen, ouders, grootouders en sympathisanten om douanier voor één dag te zijn. Meer informatie over deze leuke vakantie-activiteit is te vinden via krokuskriebels.be