Nationale Veeprijskamp

aveeprijskampOp zaterdag 8 maart 2014 vindt de verkiezing van de Vette Os van de Koninklijke Maatschappij Sint-Jan traditiegetrouw plaats op de Grote Markt in Antwerpen. Twee weken later, op zondag 23 maart 2014, vindt de Nationale Veeprijskamp plaats in de parkloods van Park Spoor Noord.

De Koninklijke Maatschappij Sint-Jan werd in 1838 opgericht om de arme Antwerpenaren te helpen. Koning Willem II nam toen de beslissing om een prijskamp voor de vetste varkens, schapen en runderen te organiseren. In de week van de prijskamp deelde de Koninklijke Maatschappij Sint-Jan vlees uit aan de armen. Vandaag de dag organiseert de Koninklijke Maatschappij Sint-Jan nog steeds veewedstrijden, waaronder de verkiezing van de Vette Os en de Nationale Veeprijskamp.

Op zondag 23 maart 2014 is er dus de Nationale Veeprijskamp, verkiezing van het kwaliteitsslachtvee, in Park Spoor Noord. Zo’n 100-tal goed vetgemeste runderen worden die dag gekeurd op de kwaliteit van hun vlees. Naast de keuring is er ook de traditionele barbecue waar je kan proeven van een lekker stukje Belgisch kwaliteitsvlees.

Programma: van 10u tot 18u: Nationale Veeprijskamp en barbecue. Toegang: 5 Euro.