Babel-Oogsttoren

atorenHet lichtspektakel van de Ba(b)beltoren op het De Coninckplein maakt plaats voor de Babel-Oogsttoren! Deze toren zal bestaan uit eetbare planten, gezaaid en geplant door buurtbewoners.

Geen lichtspektakel meer, maar een heuse toren vol groen! Dat is de Babel-Oogsttoren, die zal bestaan uit eetbare planten, gezaaid en geplant door buurtbewoners. Ook deze toren wil zoveel mogelijk culturen bij elkaar brengen. Verschillende mensen uit verschillende culturen met hun bijbehorende verschillende keuken, kruiden en weetjes: iedereen is van harte welkom!

Op maandag 31 maart 2014 werd gestart met het zaaien en planten in de binnentuin van bibliotheek Permeke. In een eerste fase ziet u bloembakken gevuld met potaarde. Langzaam maar zeker verschijnt er gewas in de bakken. Groene vingers? Ga mee aan de slag! Niets belet u om thuis al van start te gaan met zaaien.

In de week voor 21 september 2014 verhuizen de bloembakken naar de toren. Op zondag 21 september 2014 zal van de oogst van de toren een heerlijke maaltijd gemaakt worden. Ook andere groen-initiatieven in en rond de stad krijgen dan op dat moment een plek onder de toren. Het Oogstfeest zal zo feestelijk en muzikaal omkaderd worden.

Dit project wordt gedragen door Sunshine Projects, Renate Els Aerts, Salto Humano, Food For Foodies en het Ecokot.