Niets is nog wat het lijkt

anietsiswathetlijktOp donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 april 2014 kan je in het Troubleyn Laboratorium in de Pastorijstraat 23 in de wijk Antwerpen Noord gaan kijken naar ‘niets is wat het lijkt’.

Voor ‘niets is nog wat het lijkt’, onderzochten de laatstejaarsstudenten van de Koninklijke Balletschool Antwerpen het oeuvre van Peter Verhelst. Elk vanuit een eigen perspectief distilleerden ze een thema uit die veelheid aan woorden, beelden, personages, lichamen en klanken. Dit thema lieten ze spreken en dansen.

Over verleiding, kunst en blindheid.
Over de schemerzone, over drugs en vreemde wezens.
Over rituelen, utopieën en een zwaar gemoed.
Over ik en jij en anders zijn en toch ook, telkens weer, over jonge dansers die kleine en grotere stappen in de wereld zetten.

‘niets is nog wat het lijkt’ omhelst al deze invalshoeken op zoek naar een gemeenschappelijk ritme, een hartslag. Een totaalchoreografie die danst als de kleur van een herinnering, even vreemd als herkenbaar, voor iedereen verschillend. Het is maar hoe je het bekijkt.

“Hatelijke liefde. Liefdevolle haat.
Vleugels van lood. Ijskoud vuur.
Niets dat nog de juiste vormen aanneemt.
Een lichaam dat als rook uitwaaiert
als je het aanraakt. Niets is nog wat het lijkt.”

Uit: Romeo en Julia (studie van een verdrinkend lichaam) – Peter Verhelst

Concept en choreografie: Gabi Sund, Katrien Vanderbiest in samenwerking met en gedanst door het zesde jaar van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Tickets: 12 EUR per kaart (-18j: 8 EUR) kan je bestellen via mail info@koninklijkeballetschool.be, telefonisch via 03 202 83 17 of ter plaatse aan de kassa

Let op: parkeren moeilijk, kom met de fiets of met het openbaar vervoer (wandelafstand van Centraal station).