Bloemen fleuren district Antwerpen op

abloemendistrictHet district Antwerpen fleurt deze zomer weer straten en pleinen op. Naast bloementorens zijn er dit jaar voor het eerst ook bloemenmanden. Bijna een half miljoen bloemen sieren zo het district, maar liefst dubbel zoveel dan vorig jaar.

Nadat het district vorig jaar het aantal bloementorens verdubbelde (105 exemplaren), komen er dit jaar nog een kleine 300 bloemenmanden bij (286 exemplaren). Een ruwe schatting leert dat zo 480 000 tot een half miljoen bloemen het district opfleuren. Het district investeert 90 000 euro in dit initiatief.

Het district zet zich vooral in om zo pleinen extra aangenaam te maken voor zijn inwoners. Nieuwe locaties voor bloementorens en -manden zijn onder andere: Vrijdagsmarkt, Sint-Paulusplaats, Ossenmarkt, De Coninckplein, Schoolplak, Draakplaats, Bogaardeplein, Verdraagzaamheidsplein, Giraffenplein, Kielplein en het pleintje aan de Statiestraat.

Specifieke aandacht gaat ook uit naar commerciële locaties. Zo werden aan de luifel op de Sint-Bernardsesteenweg, ter hoogte van Abdijstraat en TIR, 48 bloemenmanden geplaatst. Daarnaast staan er ook nog bloementorens in de Volkstraat, de Jezusstraat en de Offerandestraat.

De bloementorens en -manden zijn samengesteld uit Surfina’s en Petunia’s in de kleuren roze, wit, paars en rood. Deze soorten zijn sterke groeiers waardoor ze heel de zomer zullen bloeien. Ondertussen zijn ze op alle locaties geplaatst.