Niks aan de hand

adegarageOp donderdag 5 juni kan je om 20u in De Garage in de Lavendelstraat naar de theatermonoloog ‘Niks aan de hand’ van Sarah Moens.

“Eigenlijk zijn er maar twee problemen: het verleden en de toekomst. Dus ik dacht, ik ga dat oplossen. Ik ga de tijd oplossen. We gaan de tijd bestuderen, analyseren en oplossen. Zodat niemand er nog last van heeft. En ik wou dat heel praktisch aanpakken…”

Al wie verlangt heeft ruzie met de tijd. En om de tijd te verslaan moeten we vooral in het nu zijn, iets ECHT willen en tegen ons spiegelbeeld zeggen hoe fantastisch we zijn. Maar als dat niet helpt, wat dan? Wat als er dingen gebeuren die groter zijn dan onszelf? Wat als er dingen gebeuren die we zelf niet in de hand hebben? Een monoloog waarin de tijd wordt opgelost. Over onpraktische filosofen, de jaren tachtig, muziek en storende herinneringen.

Sarah Moens studeerde in 2009 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze speelt, regisseert en schrijft theater, vooral voor kinderen en jeugd. ‘Niks aan de hand is Sarah’s eerste avondvoorstelling voor volwassenen, of zoals ze zelf omschrijft: een voorstelling voor de ouders van mijn publiek. Haar jeugdvoorstellingen ‘Slaapkoppen’ (naar graphic novel van Randall C. ) ‘Het is ingewikkeld’ (coproductie van Rataplan met o.a. Wannes Cappelle) en ‘Doen alsof’ toerden in de culturele centra en theaters. Sarah werkt regelmatig samen met HETPALEIS waar ze samen met Wim Helsen de voorstelling ‘Een bus vol leugens’ schreef.

“De voorstellingen van Sarah Moens zijn niet per se autobiografisch, maar altijd heel persoonlijk. Haar stukken zijn poëtisch, maar nooit ontoegankelijk. Ze zitten vol humor, zonder voor de goedkope bulderlach te gaan. En haar voorstellingen zijn filosofisch. Sarah geeft geen antwoorden, ze stelt vragen. Ze zoekt en vindt schoonheid aan de zijkant van het leven.” Wannes Cappelle

Theater: “Niks aan de Hand” een theater-monoloog van Sarah Moens – donderdag 5 juni 2014 – 20u – De Garage, Lavendelstraat 24, 2060 Antwerpen – tickets 8 Euro te verkrijgen via info@degarage.be