Fleurige straten dankzij bebloemingswedstrijd

abebloemingIn verschillende Antwerpse districten vindt ook dit jaar de bebloemingswedstrijd plaats. Inwoners worden opgeroepen om hun mooiste voor-, gevel- en tegeltuintjes te laten zien. Wie geboren is met groene vingers of beginnende tuiniers: iedereen die zin heeft, kan meedoen en maakt kans op een leuke prijs. Zo fleuren de Antwerpenaars deze lente en zomer zelf het straatbeeld op.

De bebloemingswedstrijd wil Antwerpenaars ertoe aanzetten meer groen in het straatbeeld te voorschijn te toveren. Dat moet niet op de meest spectaculaire manier: vaak maakt een bloembak, pot of hangmand al een heel verschil. In alle deelnemende districten vallen leuke prijzen te winnen.

District Antwerpen

Inwoners met een mooi terras, een leuke voortuin of een schat aan (eetbaar) groen op hun terras of in hun voor- of geveltuin kunnen voor 4 augustus een foto insturen via districtantwerpen.be

Een jury beoordeelt daarna de inzendingen en duidt winnaars aan in verschillende categorieën. De winnaars worden bekendgemaakt op 21 september 2014 om 15 uur in de plantentuin in de Leopoldstraat. Ze krijgen, hoe kan het ook anders, een groene prijs.