Multiculturele Expo A Coninckplein

amulticoninckpleinOp zaterdag 24 mei 2014 kan iedereen tussen 11u en 16u30 de culturele rijkdom van de wijk 2060 leren kennen via de Multiculturele Expo A Coninckplein. Buurtbewoners, lokale handelaars en sympathisanten van het De Coninckplein organiseren die dag een cultuurfeest en zetten hun wijk daarmee op een positieve manier in de kijker.

Het feest opent met een kleurrijke optocht op de tonen van fanfare Ritmo Latino Mobilo. Na de officiële opening en de leeuwendans kunnen muziekliefhebbers er de rest van de dag genieten van livemuziek uit onder andere Suriname, Afrika, China en Thailand. Sportliefhebbers kunnen deelnemen aan een initiatie Tai Chi of Kungfu. Wie liever op een rustige manier geniet, kan een workshop Chinese kalligrafie, Japanse origami, henna schilderen of Oosterse massage volgen.

Ook voor kinderen staat er van alles op het programma. Zo zijn er de vertelsessies in een Mongoolse yurt, de dansworkshops voor kinderen, de verkleedsessies in ’t Stad, mijn (t)huis-huisje, de tekenworkshop met Clown Popi en de kookworkshops met Jommeke, een niet de missen culinaire ontdekkingsreis doorheen het Wereldkookboek van deze avonturier. De Bourgondiërs kunnen behalve een frietje met mayonaise van een écht Vlaams frietkot ook terecht bij één van de talrijke eetkraampjes met een uitgebreide keuze aan uitheemse gerechten. Om de exotische toon ook door te trekken op gebied van drank, zal er ook een uitgebreide keuze zijn aan niet-alcoholische, edoch even kleurrijke cocktails.

De Multiculturele Expo A Coninckplein kadert binnen het Europese Dna-Project. Dna staat voor Deprived Neighbourhood Approach.