Sociale Jukebox

aexpohuisOp vrijdag 23 mei 2014 kan je om 20u naar “Sociale Jukebox” met Jokke Schreurs en Hans Mortelmans in het Expohuis in de Dahliastraat.

Op 25 mei, twee dagen na dit evenement zijn het belangrijke verkiezingen. Overal (in de media en onze brievenbus, op dure reclamepanelen en bij marktbezoek) worden we geconfronteerd met propaganda van verschillende politieke partijen, met veelal tegenstrijdige en voornamelijk ongeloofwaardige beloftes. In al dit gedoe wil het Expohuis op een ludieke manier en zonder een bepaalde partij te promoten nog eens benadrukken waar het echt om gaat.

0p 23 mei biedt het Expohuis u een laatste kans om de “Sociale Jukebox” van Jokke Schreurs en Hans Mortelmans te beleven. Een unieke onuitgegeven formule: het publiek vraagt geen lied aan, wel een sociaal thema, en daar brengen Jokke en Hans dan een lied over. U vraagt pensioenen, migratie, wanbeheer, schone kleren, werkloosheid, armoede, slavernij, noem maar op… en zij spelen. Nummers van Woodie Guthrie, Wannes Van de Velde, Joop Visser, Jacques Brel, Pete Seeger en anderen zal je mogelijk herkennen, maar je zal ook totaal nieuwe nummers ontdekken.

Ernstig? Misschien een beetje, maar vooral… plezant!

Politiek mag dan ernstig zijn, op de jukebox zal er gelachen, meegezongen, vanalles voorgesteld en gediscussieerd worden. Wie dan nòg niet aan zijn trekken komt, mag zelf zijn/haar tekst brengen. Schrijf bijvoorbeeld je eigen tekst op de “Stadskoepletten” van Wannes Van de Velde, en kom hem zingen onder begeleiding van de muzikanten. Voor de muzikanten gaan ze op’t laatst rond met de hoed.