Rumble in tha Jungle

aboxingzomerVanaf 1 tot 27 juli 2014 kan je in de Antwerp Boxing Academy aan de Slachthuislaan in Antwerpen Noord naar ‘Rumble in tha Jungle’ van Sincollectief gaan kijken.

‘I am somebody! Maybe I am uneducated, but I am somebody!’ Op de videomuur bezweert de legendarische bokser Muhammad Ali je met zijn vuist omhoog. In de boksring zie en hoor je iemand hetzelfde doen. Achter hem hitst een twaalfkoppige band het publiek nog meer op. Iedereen in de zaal scandeert extatisch mee. Je wordt opgezweept door de tomeloze energie van de bende in de ring.

Dompel je onder in de broeierige sfeer van de jaren 70 en de zoektocht van Afro-Amerikanen naar hun roots en de beweging voor gelijke rechten, gekruid door blues, Afro-latin en soul. Zo’n 23 Antwerpse woordkunstenaars en muzikanten verenigen zich rond de boksmatch van de eeuw tussen Muhammad Ali en George Foreman in Kinshasa in 1974. Dat mondt uit in een energieke ode aan het leven in de grootstad.

Spring mee op deze stomende rollercoaster van videobeelden, livemuziek en woordkunstenaars met een flinke brok adrenaline. Het is een staande voorstelling in een echte boksclub. Maar je zal geen ogenblik een zitje missen, want je kan gewoon niet anders dan shaken.. Alle info via zomervanantwerpen.be