De trendy kapsjaals van Jonathan

ajonathankapsjaalWijkbewoner Jonathan genoot een opleiding maatschappelijk werk en studeerde ook aan de Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas de opleiding modeontwerp, optie theaterkostuumontwerp. Wijkbewoner en Antwerpenaars kennen Jonathan van de modeatelier voor kinderen en tieners die plaatsvinden in zijn atelier Artichoque in de Hollandstraat. Kristin had een gesprek met Jonathan tijdens de laatste editie van de Beparkte Oplage in Park Spoor Noord…

Jonathan: “Een groot deel van mijn tijd steek ik in modeprojecten, van gepersonaliseerde ontwerpen tot grootschalige kledingproducties voor dans- en theatervoorstellingen. In mijn vrije tijd sta ik graag op creatieve markten als deze met mijn collectie kapsjaals.”

De kapsjaal, een uniek modeaccessoire vindt zijn oorsprong bij de “Kaproen”, een middeleeuwse mantel met kap. Jonathan gaf het een moderne, hedendaagse vertaling dat je afhankelijk van je gemoed kan dragen als modeaccessoire of warmhoudertje maar ook als kap of stoere kraag.

Jonathan: “Elke kapsjaal is gemaakt in trendy stof in een beperkte oplage, straalt een eigen identiteit uit, is afgewerkt met een leren biesje aan de hoofd- en halsuitsnijding en kan omkeerbaar gedragen worden.”

Tijdens de Beparkte Oplage was er opvallend veel interesse in Jonathan’s kapsjaalcollectie – die trouwens continu aangevuld wordt – maar ook voor de retro-collectie die vervaardigd werd uit authentieke vintagestoffen. Voor de winter van 2014-2015 werkt Jonathan met stoffen uit de hoogvlakte van de Himalaya. Gemaakt uit superzachte, soepele en heerlijk warme Tibetaanse wol van schapen en yaks.

Jonathan: “De kapsjaal is een praktisch maar ook vaak essentieel accessoire. Zowel mannen als vrouwen kunnen het dragen en voor tieners is het een supercool item. Het is ook leuk om het karakter van de kapsjaaldrager weerspiegeld te zien in de kapsjaal. Je zal mij trouwens niet vaak zonder een kapsjaal zien (lacht)…”

Ook zin gekregen in zo’n ubertrendy kapsjaal van Jonathan surf dan snel naar jonathanvandegaer.be voor meer informatie.

Bekijk ook de aflevering van oktober van Hotspot met Jonathan via atv.be (vanaf 7:16)