Gezocht: verhalen uit’t Noord

Vroeger was het De Coninckplein een populaire plek dankzij de vele danszalen, stond er op het Sint-Jansplein een prachtige kiosk, konden dames uren shoppen in de chique winkels van de Offerandestraat en Diepestraat en was de muurschildering van de buurtbewoners aan de trapkes van de Trapstraat nog goed zichtbaar.

Dat is allemaal verdwenen maar niet in de herinneringen van vele wijkbewoners uit Antwerpen Noord.. En daarom gaat Kristin van NOORDlink op zoek naar verhalen en foto’s van hoe anders het vroeger was en wat er allemaal verdwenen is in de wijk Antwerpen Noord.

Wiens ouders, grootouders, schoonbroer of achternicht had vroeger een winkel in de Seefhoek, een restaurant op den Dam, werkte bij de Katoen Natie, wie herinnert zich nog verdwenen gebouwen in onze wijk of wie kan ons de vergeten anekdotes en geschiedenis van t’Noord in geuren en kleuren vertellen?

Mail je verhalen en eventueel foto’s van de wijk Antwerpen Noord (postcode 2060) door via noordlink@gmail.com met onderwerp NOORDverhaal. Vertel je je verhaal liever persoonlijk aan Kristin tijdens een gezellig babbel dan kan dat natuurlijk ook! De naam van de wijkbewoner uit den 2060 die een verhaal en/of foto’s met onze lezers wil delen verschijnt samen met zijn/haar verhaal op NOORDlink.