Tourist Lemc live in Cargo

atouristTourist Lemc, vaak kortweg Tourist genoemd, speelt nog eens voor een thuispubliek! Afspraak donderdag 17 juli 2014 om 21u voor een gratis concert in Cargo Zomerbar in Park Spoor Noord.

Tourist is opgegroeid in Antwerpen, meer bepaald in de Seefhoek. Deze buurt, die op zijn minst berucht kan genoemd worden, heeft deze artiest mede gevormd tot wat hij is. De artiestennaam kan dan ook duidelijk gelinkt worden met de multiculturele omgeving. In de beginjaren gingen de nummers inhoudelijk vooral over de wijk. Nummers als ‘Stuivenberg’ en ‘Hulpverlener’ hebben al snel de eerste toon gezet. Antwerpen heeft er een artiest bij gekregen die de realiteit van de straten en stad in originele en soms frapperend eerlijke rijmen heeft verwoord. In december 2010 werd het Antwerps Testament gereleased. Als is de plaat sterk Antwerps getint, het heeft Tourist een prominente plaats opgeleverd in het Vlaamse hiphop landschap.

De deelname aan de Humo’s Rock Rally in 2012 heeft het album en de artiest zelf nogmaals bevestigd. “Liefde liefde“ werd daarna ook een eerste radiosingel. In 2013 werd het album opnieuw uitgebracht onder het label Top Notch. Het album is volledig geremasterd en er zijn 2 bonustracks aan toegevoegd. Telkens in collabo met een Nederlandse artiest: Visa Paspor samen met Typhoon en Klein Gebedje met Sticks. Beide songs werden radiosingels.

In aanloop van het nieuwe album bracht Tourist eerder dit jaar de Bilan EP uit en meer recent nog “Deze Nacht”, een cover van een van de grootste helden uit de Nederlandstalige kleinkunst: Wannes van de Velde.