Muziek in de Wijk: De Coninckplein

amuziekindewijkIn augustus houdt de zomerse muziekkaravaan van de Muziek in de Wijk elke donderdag weer halt in de wijk Antwerpen Noord, meerbepaald op het De Coninckplein! De muziekkaravaan brengt elk jaar een zomers feestje op de pleinen. Praat bij met vrienden of vraag je buurvrouw ten dans. Geniet van de zuiderse ritmes en het straffe lokale talent. En’t leukste van al.. ‘t is nog gratis ook!

Donderdag 31 juli 2014
18u30 ORCHESTRA HAFID
Nu eens een zes- of achtkoppig orkest, dan weer een intiemere band met drie of vier muzikanten, maar altijd brengen ze met veel liefde muziek uit de Maghreblanden. Ze spelen zowel moderne als traditionele Arabische en Berbermuziek gaande van raï tot chaâbi en regadda.
20u BAMBARABANDA
Pasto is een stad in Colombia die bekendstaat voor haar kleurrijke carnaval. De stad ligt hoog in de Andes en Bambarabanda leeft daar in de schaduw van de vulkaan. Hun muziek is even vrolijk en uitbundig als het carnaval en caliente als de vulkaan. Met veel energie, uitzinnige kostuums en een theatrale show zetten ze met plezier alle pleintjes in brand.

Donderdag 7 augustus 2014
18u30 VESTON
Lokaal en toch universeel, minimaal en toch groots, akoestisch maar toch dansbaar, origineel en toch traditioneel. Dat zijn een paar van de tegenstellingen die de bende van Veston rijk is. Voorzien van houten dozen en een toeter brengt Veston een luchtige en tropische mix van blues, gipsy en rumba in het Nederlands.
20u JOAQUIN DIAZ
Joaquín Díaz: onweerstaanbare accordeonspeler met een stem die gedoopt is in de zwoele Latin soul! Deze Caraïbische maestro is de beste merengue-artiest van zijn tijd. Zijn repertoire is een mix van traditionele en originele songs, begeleid door opwindende ritmes. Oefen die merenguepasjes alvast in!

Donderdag 14 augustus 2014
18u30 KAS.BE THE VOICE
Kas.be The Voice is een muziekgroep van Surinaamse jongeren die in België is ontstaan. Het zijn allemaal leden van Sudisobe vzw, die wereldwijd het warme Surinaamse gevoel tracht over te brengen via muziek. De opwarming gebeurt door dj Mixit.
20u NEUZA
Neuza groeide op met haar grootmoeder in Fogo, een van de tien Kaapverdische eilanden. Haar moeder, een zangeres in bars, stierf erg jong maar liet haar dochter een wondermooie stem na. Neuza wordt nu al getipt als de nieuwste ster van haar land. Geniet van de Fogo Island-ritmes zoals talaia baxo, rabolo en samba.

Donderdag 21 augustus 2014
18u30 JANE SPLEEN
In sfeervolle popsongs doordrenkt van soul, blues en rock zingt Jane (Oljana) over liefde, lust en vreugde, maar ook over de mindere kanten van het leven. ‘Spleen’ verwijst niet voor niets naar het zinderende gevoel van melancholie, ja zelfs onbehagen of ontreddering dat de Franse dichter Baudelaire als geen ander kon verwoorden.
20u SHAKARA UNITED
Zinderende beats, funky ritmes, stevige uithalen van blazers en synths, boeiende, energieke improvisaties: deze tien klassemuzikanten brengen hun versie van afrobeat. Zonder franjes, eerlijk en met de energie van een muzikale orkaan. Shakara United: alle messen op tafel!