Klassiek in de Stad

aklassiekindestadOp zaterdag 6 en zondag 7 september 2014 is het weer genieten van klassieke muziek en ballet in openlucht op het Sint-Jansplein tijdens een nieuwe editie van het gratis festival Klassiek in de Stad.

Twee orkesten, 40 koorleden, een resem solisten, 2 dirigenten, 35 dansers, een groot podium, een legertje technici en een steeds groeiend aantal klapstoelen: voor de kick-off van het Antwerpse cultuurseizoen mag het wat meer zijn.

Dit unieke, gratis tweedaagse festival, slaagde er vijf keer op rij in een zeer divers publiek warm te maken voor een repertoire dat zich in het verleden louter verschool achter de statige gevels van de opera- en concerthuizen.

Wat blijkt? Bekende en minder bekende aria’s en ouvertures, de mooiste klassieke melodieën en de virtuoze gratie van de dansers laten niemand onberoerd. Hoe klassiek een publieksklassieker werd en in het bruisende bioritme van de stad sloop. Ook dit jaar is het Sint-Jansplein weer het decor voor dit stilaan legendarische evenement.

Programma

zaterdag 16:00u
Ballet Vlaanderen opent met een open repetitie waaraan iedereen kan deelnemen.

zaterdag 20:30u
Ballet Vlaanderen trekt alle registers open met pas de deux en ensembles uit de grote balletklassiekers, maar net zo goed met nieuwe choreografieën van jong talent.

zondag 11:30u
Uw zondagochtend begint al meteen met een feestelijk aperitiefconcert. Dirigent Jan Schweiger loodst Koor en Orkest van Opera Vlaanderen en een resem solisten door de hoogtepunten van het nieuwe operaseizoen. Zo kan u alvast kiezen bij welke producties u zich straks in het rode fluweel wil nestelen.

zondag 19:00u
Op zondagavond trakteert deFilharmonie u op het concert waarmee het zes jaar geleden allemaal begon.

De presentatie van dit fijne feestweekend is in handen van onze gastheren Thomas Vanderveken en Kurt Van Eeghem. Alle info over Klassiek in de Stad kan je vinden via klassiekindestad.be