Emilio

aemiliodakDe papa van Emilio zit met zijn rug naar de stad.
Eigenlijk wil hij het liefst met zijn rug naar de wereld zitten maar dat gaat niet, zelfs niet als je bovenop een dak woont.
Emilio bedenkt een plan voor een worst case scenario.
(Een worst case scenario is hetzelfde als een ramp. Heeft niks te maken met een worst maar het is wel een leuk woord.)

Maar voor sommige rampen is er gewoon geen plan.
Omdat ze zo snel zijn, dat je ogen te traag zijn.
Omdat ze zo zwaar zijn, dat geen schouders ze kunnen dragen.

Een verhaal over een kind met een wonderlijk verantwoordelijkheidsgevoel om al het kwaad in de wereld te slim af te willen zijn.
Een verhaal over het leven dat uiteindelijk niet meer of minder is dan een stapel van gelukkige en ongelukkige toevalligheden.
Een verhaal over een kleine wereld met overzicht over de grote wereld.
En ook over Lou, een koe die denkt dat ze een kangoeroe is…

Credits

Tekst en regie: Margot De Ley
Regie assistentie: Immele Bosman
Spel: Jan Hardies
Muziek: Jan Blieck
Productie: Compagnie Brulschaap
Productie assistentie: Stefanie Vermeyen
Kostuumontwerp: Josine Buggenhout

Emilio is de nieuwste voorstelling van Compagnie Brulschaap. Een locatievoorstelling (muziektheater) voor iedereen vanaf 6 jaar. In samenwerking met de Permeke Bibliotheek.

Compagnie Brulschaap

Brulschaap wil toneel maken voor kinderen die al groot willen zijn en voor grote mensen die terug klein willen zijn. En eigenlijk ook voor kinderen die altijd kinderen willen blijven en ook voor grote mensen die blij zijn dat ze de wereld eindelijk een beetje begrijpen. Brulschaap vindt dat fantasie geen grenzen mag hebben. Als ze er toevallig toch één tegenkomen, gommen ze die weg. Brulschaap houdt van vertellen. Brulschaap is verliefd op mooie woorden (maar vindt lelijke woorden zo nu en dan ook wel eens leuk).

Een sociaal project

Tickets zijn te verkrijgen via permeke.org. Daar kan je zien dat er ook een optie is ‘NeemEenKindMee’. Dit houdt in dat je voor 4 euro een ticket betaalt voor een kind van Centrum Kauwenberg. Op deze manier wil Compagnie Brulschaap kinderen naar de voorstelling krijgen die daar normaal niet de kans toe zouden hebben.

Praktische info

Emilio speelt op het dak van Parking Nova in de Van Schoonhovenstraat 25, 2060 Antwerpen. De try out is op dinsdag 26 augustus 2014 om 14u, de voorstellingen zijn op 27, 28 en 29 augustus 2014, telkens om 14u en om 16u.