Gezocht: Vrijwilligers voor pontonweekend

apontonIn 1914 was Antwerpen voor even hoofdstad van België. Een laatste baken van hoop voor een bevolking op de vlucht en een land op voet van oorlog. 100 jaar later zet het Vredescentrum met meer dan 50 partners een actueel herdenkingsprogramma met internationale uitstraling op. Een uniek en menselijk verhaal van vluchtelingen, kunst en een pontonbrug over de Schelde.

Als u dit herdenkingsproject een warm hart toedraagt, bent u welkom om ons te helpen tijdens het pontonweekend van 3, 4 en 5 oktober 2014. Er worden namelijk nog tientallen vrijwilligers gezocht!

Wanneer u in oktober de pontonbrug oversteekt, gaat -voor zowel groot als klein- de beleving verder op Linkeroever. ’s Avonds en ’s nachts wordt de brug ook sprookjesachtig verlicht wanneer u, rakelings over het water, de overtocht maakt.

Op vrijdagnamiddag 3 oktober 2014 wordt de herdenkingsbrug officieel ingehuldigd met een Vredesstoet van prominenten uit binnen- en buitenland en duizenden kinderen. Verder geeft dichter des Vaderlands, Charles Ducal, een voordracht over Soldaat ‘14-‘18 in de drie landstalen.

Op vrijdagavond 3 oktober 2014 luiden de Antwerpse kerkklokken het openingsfeest in. Met een openingsspektakel op het water wordt daarna de brug feestelijk geopend. In de feeërieke gloed van de brugverlichting kunnen de eerste mensen over de brug wandelen en kan iedereen genieten van een mooie en sfeervolle brug.

De beleving duurt voort na de oversteek op vrijdag, zaterdag en zondag op de Boeienweide en het Frederik van Eedenplein op Linkeroever.

Inschrijven als vrijwilliger kan via deze pagina