Ons Hotel

OpeningSoonStickyAls alles vlot verloopt gaan binnenkort de deuren van een gloednieuw sociaal hotel op’t Noord open! Kristin van NOORDlink had een gesprek met de enthousiaste initiatiefnemer Roel Bevers over ‘Ons Hotel’, leven met een beperking en natuurlijk de wijk Antwerpen Noord.

De 34 jarige Roel Bevers is geen onbekend gezicht in Antwerpen. Zo is hij de oprichter van het ASS Netwerk Antwerpen en de facebook groep ‘Going Auti’. Omdat Roel autisme heeft bleek zijn zoektocht naar een geschikte woning een heus probleemparcours en net dát wil Roel veranderen voor anderen…

Roel: “Ik richt ‘Ons Hotel’ op uit pure noodzaak. Er is gewoon geen echt leuke en goede woonvoorziening voor mensen met handicap. We worden altijd in (woon)hokjes -bij onze lotgenoten- geplaatst en dat is gewoon geen realistische afspiegeling van de maatschappij. ‘Ons Hotel’ moet een woonplek worden waar iedereen -gehandicapt of niet- zich thuis, gewaardeerd en veilig kan voelen. ‘Ons Hotel’ staat voor betaalbaar en aangepast wonen met betaalbare diensten.”

‘Ons Hotel’ zal een sociaal hotel worden, volledig geïntegreerd in de buurt en toegankelijk voor iedereen met een restaurant, bar, vergaderzaal en onthaal voor vraaggestuurde ondersteuning. De naam ‘Ons Hotel’ werd bewust gekozen omdat Roel het aanbod en gastvrije uitstraling van een hotel in combinatie met de mogelijkheid om mede-eigenaar en/of medewerker te worden bij de vennootschap wil aanbieden. Zowel tijdelijk als vast verblijf zal bij ‘Ons Hotel’ mogelijk zijn.

Roel: “Ik woon zelf al een tijdje op’t Noord in de gezellige wijk Dam. Het is een sociale wijk die bovendien volop in ontwikkeling is. De mooie sociale mix in de wijk is wat mij betreft perfect voor personen met een handicap en dus voor ‘Ons Hotel’. Ook de centrale ligging van de wijk en nabijheid van openbaar vervoer en het station is een pluspunt voor ‘Ons Hotel’.”

De visie achter ‘Ons Hotel’ is dat iedereen het recht heeft om vanuit een veilige basis – met gelijke kansen en in alle vrijheid – te kunnen werken aan een waardevol en evenwichtig leven. Roel is ervan overtuigd dat hij via ‘Ons Hotel’ veel mensen kan activeren door community building i.c.m. het toegankelijk maken voor personen met een beperking, psychische problemen en/of met een laag inkomen.

Roel: “Ik wil mijn droom verwezenlijken en dat is de oprichting van ‘Ons Hotel’. Een plek die toegankelijk is voor iedereen waar ik zelf aan kan blijven meewerken, blijven bijleren en waarmee ik anderen kan helpen. Het is een privé-initiatief maar mensen kunnen investeren en hun steentje bijdragen aan een veilige basis waar gezonde en betaalbare maaltijden worden aangeboden, aangepast wonen mogelijk is en hulp bij de participatie aan de samenleving geboden zal worden. ”

Roel kan voor de oprichting van ‘Ons Hotel’ rekenen op de hulp van zijn vrienden en ouders. Maar alle extra hulp is natuurlijk welkom…

Roel: “We zitten nu in het eerste stadium van het ‘Ons Hotel’ project en zijn dus nog op zoek naar mensen die voor 100% achter onze visie staan, zich betrokken voelen, en actief willen meewerken aan het in het tot stand komen van onze strategie. Op langere termijn zijn we op zoek naar vrijwillige medewerkers, buurtbewoners (uit den 2060), partnerorganisaties en investeerders. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met mij en het ‘Ons Hotel’-team via info@onshotel.be

Ons Hotel – alle info via facebook.com/buurthotel

© 2014 – NOORDlink – Kristin Lenaers