Gewelddadige Nederlandse verkrachter opgepakt

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Donderdagavond pakte de Antwerpse Politie een 43-jarige man op die verdacht wordt van een gewelddadige verkrachting afgelopen weekend in Nederland. Dankzij een goede en snelle samenwerking tussen de Antwerpse lokale recherche, het PROA- en BBT-team en de Nederlandse politie kon de man getraceerd en gearresteerd worden.

Het gaat om een 43-jarige Nederlander met Surinaamse roots. Zaterdag 16 augustus verkrachtte hij een 60-jarige vrouw op Nederlands grondgebied. Het gaat om een bijzonder gewelddadige persoon, die voordien al 19 jaar gevangenisstraf had uitgezeten voor gelijkaardige feiten. Via doorgedreven forensisch onderzoek, kon de Nederlandse politie de verdachte identificeren.

Aan de hand van bijzondere opsporingsmethoden kwam de politie te weten dat de man zich op donderdag 21 augustus naar Antwerpen zou begeven. Het spoor leidde naar een woning in de buurt van Park Spoor Noord. Het Antwerpse Parket gaf de opdracht aan het PROA-team om de woning donderdag te observeren. Omdat het om een fysiek gevaarlijk man ging, werd ook het Bijzonder Bijstandsteam ingeschakeld om de verdachte te arresteren. De man werd donderdagavond rond 19 uur in de woning opgepakt.

Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.