Open repetitie Ballet van Vlaanderen

aballet35 dansers, twee orkesten, 40 koorleden, een resem solisten, 2 dirigenten, een groot podium, een legertje technici en een steeds groeiend aantal klapstoelen: voor de kick-off van het Antwerpse cultuurseizoen mag het wat meer zijn op het Sint-Jansplein!

Ook dit jaar is Ballet Vlaanderen weer present op zaterdag 6 september 2014 tijdens Klassiek in de Stad op het Sint-Jansplein! Nieuw dit jaar is een extra balletles voor kinderen op zaterdag van 16u tot 17u. De plaatsen zijn beperkt en ze starten stipt, dus wees er tijdig bij!

ZATERDAG 6 SEPTEMBER 2014 – 16:00 & 20:30

16:00 – Balletles voor kinderen (4+)

Een heuse balletles op het grote podium, onder het toeziend oog van een echte balletmeester! Beenwarmers aan en meedoen: ouders, grootouders, buren en vrienden komen kijken naar hun sterren van de dag. De les duurt van 16u tot 17u. De plaatsen zijn beperkt en ze starten stipt, dus wees er tijdig bij!

20:30 – Ballet pur sang

Ballet Vlaanderen trekt alle registers open met een gulle greep uit de balletgeschiedenis. Het wordt smullen van fragmenten uit klassiekers Het Zwanenmeer en Sleeping Beauty. Maar er is ook oog voor de toekomst met choreografieën van jong geweld. De finale is weggelegd voor het voltallige gezelschap met een fragment uit Tyll, het knotsgekke ballet van Alexander Ekman. De presentatie is in handen van Thomas Vanderveken, hij verklapt je alle grote en kleine geheimen van de balletwereld.