Winkelinterieur Slagerij Pauwels vereeuwigd!

interieursDe oudste en mooiste beenhouwerij van heel de stad Antwerpen, slagerij Pauwels op het Sint-Jansplein, kreeg ook een plekje in het boek ‘Goed bewaarde winkelinterieurs’, een initiatief van Katherine Ennekens, Verhalenbazaar Antwerpen en vzw arsène.

Het boek en bijhorende facebookpagina tonen prachtig nostalgisch oude interieurs van winkels in België die vandaag nog bestaan. Alle informatie over authentieke winkelinterieurs die minstens 50 jaar oud zijn, wordt hier opgenomen. De auteurs willen dit erfgoed onder de aandacht brengen en ervoor zorgen dat mooie winkelinterieurs niet geruisloos uit onze straten verdwijnen.

Na de uitgave van het boek werd een start gegeven aan de aanleg van databank waarin winkels opgenomen worden met een authentieke interieur. Winkeliers, toekomstige eigenaars, klanten en erfgoedliefhebbers kunnen zo de nodige informatie krijgen, delen en verspreiden over deze winkels en ontstaat er een netwerk van geïnteresseerden die kunnen bijdragen tot het voorkomen van de teloorgang en/of afbraak van deze interieurpareltjes…