15 vingers en 2 hoofden

agebarentaalpermekeOp woensdag 24 september 2014 kunnen kleuters en kinderen tot 10 jaar om 14u30 in de jeugdzone van bibliotheek Permeke naar ‘Tien versjes en vijf liedjes in Vlaamse Gebarentaal’.

Ook een visuele taal als de Vlaamse Gebarentaal leent zich uitstekend tot het creëren van poëzie. ‘Vijftien vingers en twee hoofden’ toont u tien versjes over verschillende thema’s die origineel gecreëerd werden in Vlaamse Gebarentaal en vijf vertalingen in Vlaamse Gebarentaal van bestaande kinderliedjes (zoals ‘Op een grote paddenstoel’, ‘In een klein stationnetje’, ‘Hoedje van papier’, …).

‘Vijftien vingers en twee hoofden’ is het vervolg op de eerste dvd ‘Vijftien vingers en één hoofd’. Niet alleen symboliseren de twee hoofden deel twee maar je ziet deze keer ook twee verschillende gezichten. Naast Hilde Verhelst, die je ook al aan het werk kon zien in de eerste dvd, is er een nieuw gezicht. Lona is een 5-jarig doof meisje dat de versjes mee gebaart. Bij de dvd hoort ook een boekje met de Nederlandse vertaling van de versjes. Alle vijftien versjes en liedjes zijn voorzien van een Nederlandse voice-over zodat iedereen kan meegenieten. De versjes zijn heel visueel en makkelijk te onthouden. Tijdens de voorstelling zal Hilde samen met de kinderen enkele versjes inoefenen.