Tapdans met Ronny Cuyt

atapdansVanaf maandag 6 oktober 2014 tot 15 december 2014 kan je in het Oude Badhuis aan het Stuivenbergplein terecht voor tapdanslessen.

De lessen worden gegeven door Ronny Cuyt, zoon van Victor Cuyt die sinds eind jaren ‘30 een tapdans school had in Antwerpen. Ronny’s stijl is uitdagend naar alle leeftijden en prikkelt alle niveaus van tapdansers. Hij leerde tap toen hij zeven jaar oud was en werd reeds een eerste keer Europees kampioen op zijn tiende.

Met behulp van de voeten als percussie-instrument wordt elke student gelijktijdig danser en muzikant. Belangrijke elementen in tapdans zijn terminologie, coördinatie, timing, muzikaliteit, ritme, stijl en choreografie. Deze tapdans lessen leggen hun focus op Rhythm tap, maar ook Broadway tap komt aan bod.

Tap beginners: Deze les is speciaal ontworpen voor mensen die willen beginnen met het leren van tapdansen voor de allereerste keer. De basispassen worden onderwezen in een zorgvuldige en plezierige manier.

Tap basic: Je hebt ooit al eens een cursus tapdans gedaan maar je wil alles stap voor stap terug aanleren. In deze les starten we terug vanaf de basispassen en is er ruimte om alles terug op te frissen.

Voor de eerste les breng je schoenen mee met een egale ondergrond, dus geen sneakers of andere rubber zolen. Je krijg vervolgens alle informatie mee welke schoenen je moet aanschaffen en tevens is er de mogelijkheid om tapschoenen te huren per les (€ 2).

een reeks van 9 lessen telkens op maandagavond
data: 6, 13, 20 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 8, 15 december 2014
niveau/uren: beginners van 19u tot 20u
basic van 20u tot 21u
deelnemers zijn + 18 jaar
prijs: € 90
plaats: Het Oude Badhuis, Stuivenbergplein 38, 2060 Antwerpen
inschrijven: info@carte-blanche.be of 03 663 24 08