Verdacht van 34 woninginbraken

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

De dienst eigendommen van de lokale recherche voerde een onderzoek naar een verdachte die op het moment van zijn arrestatie op 12 juli 2014 kon worden gelinkt aan 23 woninginbraken. Inmiddels heeft verder sporenonderzoek hem al in verband gebracht met 34 feiten en het is niet denkbeeldig dat er nog volgen.

De man was actief van maart tot juni 2014 en werd door doorgedreven sporenonderzoek in mei geïdentificeerd. Het gaat om een 34-jarige Algerijn die illegaal in het land verblijft. Hij was voornamelijk actief in de omgeving van het De Coninckplein, de Provinciestraat en de binnenstad. De inbreker brak meestal het cilinderslot af om de woning binnen te dringen en richtte zich vooral op Apple-producten, laptops, geld en juwelen.

Op basis van de vaststellingen van het sporenteam van de Antwerpse lokale politie konden de verschillende inbraken aan dezelfde dader worden gelinkt. De verdachte werd actief opgespoord en gevat op 12 juli tijdens een festival op het Sint-Jansplein. Bij zijn arrestatie bleek hij een gsm op zak te hebben die werd gestolen bij nog een andere woninginbraak. De man zit momenteel in voorhechtenis.