Verdachten van inbraak opgepakt

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Zondagavond, om 21.40 uur, werden twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze wilden inbreken op een schip. De twee hadden in hun wagen gereedschappen en andere zaken die erop kunnen wijzen dat ze niet aan hun proefstuk waren. De twee mannen werden voorgeleid op het gerechtshof.

Een getuige belde zondagavond de politie nadat hij had gezien dat twee mannen aan het Lobroekdok op een aangemeerd schip waren gesprongen. Daar komen wel vaker personen op zoek naar een slaapplaats, maar omdat de twee mannen waren toegekomen met een BMW ging de getuige ervan uit dat het deze keer niet ging om slaperige daklozen.

Er waren onmiddellijk twee interventieploegen van de politie ter plaatse. De twee verdachten wilden net opnieuw met de BMW vertrekken. De wagen kon wat verderop worden tegengehouden, de twee verdachten werden gearresteerd. Ze konden niet uitleggen wat ze precies op het schip waren gaan zoeken. Ze hadden op dat schip niets kunnen buitmaken omdat het vaartuig volledig leeg en verlaten aan de kade ligt.

In de kleding van één van de verdachten werd een som geld gevonden. Hij zou dat geld bij zich hebben gehad om een tweedehandswagen aan te kopen. Toen hem naar het bedrag werd gevraagd bleek dat niet overeen te komen met het geld dat hij op zijn lichaam had verstopt. In de BMW werden o.a. negen gsm’s, zaklampen, werkmateriaal en handschoenen, een boormachine en zendapparatuur teruggevonden. Al die spullen, de BMW én het geld werden in beslag genomen.