Noorderlicht

anoorderlichtKom naar Noorderlicht op donderdag 18 december 2014 en ontdek tijdens een hartverwarmende belevingsroute het nieuwe stadsgedicht ‘Seeflied’ van Stijn Vranken. Monumentale lichtinstallaties, gezellige animatie en fijne muziek maken van Noorderlicht een bijzonder feest. Ga deze avond samen op stap of neem de fiets en laat u onderweg trakteren op een warme hap en drankje.

Op het Sint-Jansplein wordt een monumentale lichtkubus feestelijk onthuld en kan u proeven van verse soep. Onder muzikale begeleiding van stadsfanfare ’t Akoord gaat het daarna richting Bibliotheek Permeke voor een spectaculaire 3D-projectie, waar ook lekkere hotdogs geserveerd worden. De finale volgt in de Kerkstraat met de live uitvoering van Het Seeflied door Tine Reymer, Steven Van Gool en Vitalski. Verenigingen uit de buurt zorgen voor animatie en een gezellige kerstmarkt.

Tijdens Noorderlicht ziet u ook wat vele buurtbewoners vooraf maakten in de verschillende ateliers. Aan de wanden van de Permeke-kubus zijn er gedichten over de buurt geëxposeerd. In de Kerkstraat is er een heuse lichtstad, geknutseld door enthousiaste kinderen. Onderweg komt u feestelijk verlichte fietsen tegen. Kleed u warm aan en kies voor een feestelijke outfit!

19 uur | Sint-Jansplein
20 uur | De Coninckplein
21 uur | Kerkstraat

Vooraf vinden gratis creatieve ateliers plaats:

Zangatelier: zing samen het nieuwe stadsgedicht met dr. Song
Schrijfatelier: schrijf mee aan een extra couplet voor het stadsgedicht
Knutselatelier voor kinderen (6 – 16 jaar) en ouders: bouw samen een lichtstad
Fietsatelier: herstel je fiets en versier hem met lichtjes in de Fietskeuken