Wetenschapscampus in Antwerpen Noord

aschoolparkVolgend schooljaar opent het Stedelijk Onderwijs de gloednieuwe campus Hardenvoort vlakbij Park Spoor Noord. Het nieuwe scholencomplex huisvest een grote lagere school (Groene Eilandje) en een volledig nieuwe middelbare school (Stedelijk Lyceum Hardenvoort).

De nieuwbouw zorgt voor een capaciteitsuitbreiding van 335 bijkomende plaatsen. Kinderen kunnen er van 2,5 tot 18 jaar schoollopen. Vanaf de kleuterklas worden hun talenten en interesses gezocht en geprikkeld. Wetenschappen, techniek en wiskunde vormen een rode draad gedurende hun ganse schoolloopbaan. Daarin onderscheidt deze campus zich van andere scholen: jongeren worden er namelijk voorbereid op hogere studies die leiden naar jobs in Science, Technology, Engineering & Mathematics (de zogenaamde STEM-profielen). De leerkrachten van de nieuwe school volgen zelf een specifieke STEM-opleiding in samenwerking met de Arteveldehogeschool uit Gent.

Inschrijvingen van leerlingen voor Groene Eilandje en Stedelijk Lyceum Hardenvoort starten in februari en maart 2015. Wie wil, kan eerst een kijkje komen nemen op de werf op 7 februari 2015.