Gino Rizzi: Radical Recomposition of Life

aginotentoonstellingNa zijn expositie ‘Life in the Plastisphere’ in 2013 (in De Winkelhaak), geeft Gino Rizzi binnen het programma van de Makerlabs het PRECIOUS PLASTIC LAB over het werken met gerecycleerd plastic. Die zelfde week is een kleine pop-up expo van Gino Rizzi in het Designcenter De Winkelhaak te bewonderen.

Gino Rizzi is een plastisch kunstenaar uit Italië die sinds 2007 in Antwerpen woont en werkt. Hij maakt sculpturen, installaties en designobjecten uit plastic recyclage-materiaal, waarmee hij een geplastificeerde natuur verbeeld. Gino bewerkt verschillende soorten plastic met zelfontwikkelde technieken. In dit makerlab deelt hij zijn ‘voyage en plastique’ en demonstreert hij een aantal basistechnieken.

Met de pop-up expo RADICAL RECOMPOSITION OF LIFE stelt hij tussen 22 en 28 januari 2015 zijn laatste nieuwe werken en modellen voor installaties tentoon. Zijn plastic micro-organismen en insecten herschikken de machtsverhoudingen tussen mens en natuur. Ze tonen hun kracht om de antropocene tijdperk te overleven en naar hun hand te zetten.

Praktisch:

Pop-up expositie met plastic micro-organismen en insecten in het Designcenter De Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen van 22 tot en met 28 januari 2015, met op 24 januari 2015 MAKERLAB #8 PRECIOUS PLASTIC LAB.