Man overleden na brand in zorgcentrum

politieVia de politie werden we op de hoogte gesteld van het volgende:

Gisterenavond probeerde een man herhaaldelijk te telefoneren naar zijn grootvader die verbleef in zorgcentrum De Olijftak in de Hollandstraat. Toen er na enkele pogingen geen gehoor kwam besloot de man, samen met zijn vader, een kijkje te gaan nemen.

Toen de mannen om 20.25 uur toekwamen openden ze met een reservesleutel de toegangsdeur van het appartement op de tweede verdieping. Er sloeg een hevige rookwolk naar buiten. De twee mannen liepen naar binnen. Ze vonden de bewoner (87) bewusteloos op de grond in de woonkamer. Ze droegen het slachtoffer naar buiten.

In het appartement was een salontafel aan het smeulen. Vermoedelijk had op dat tafeltje een kaars gestaan die de oorzaak was van de kleine brand. Het brandje kon snel worden geblust met een brandblusser die in de keuken hing. De ramen werden opengezet om het appartement te verluchten.

Intussen waren de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer, die zware rookintoxicatie had opgelopen, werd ter plaatse gereanimeerd door de bijgeroepen arts en verplegers. De brandweer deed intussen nazicht in het appartement maar alles was snel onder controle. Andere bewoners van het zorgcentrum moesten niet worden geëvacueerd.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het Stuyvenbergziekenhuis. Ondanks alle medische zorgen is de man daar in de loop van de nacht aan zijn verwondingen bezweken.