Opening luisterhoek VRIJ/SPRAAK

avrijspraakOp vraag van de gevangenis van Antwerpen zette stadsdichter Stijn Vranken onder de noemer VRIJ/SPRAAK een poëzietraject op poten in de ‘Begijnenstraat’. Vranken ging samen met Vormingplus Antwerpen op zoek naar de favoriete gedichten van gedetineerden. De resultaten van deze zoektocht zijn vanaf Gedichtendag 2015 een maand lang te beluisteren in bibliotheek Permeke. De gekozen gedichten werden door de gedetineerden ingesproken en kunnen beluisterd worden in een luisterhoek.

U bent op Gedichtendag, donderdag 29 januari 2015 vanaf 15u, vriendelijk uitgenodigd op de publieke opening van de luisterhoek in Bibliotheek Permeke. Met een optreden van Stijn Vranken en een drankje achteraf.

Stadsdichter Stijn Vranken riep naar aanleiding van VRIJ/SPRAAK ook op om poëziebundels te schenken aan de gevangenis van Antwerpen. Poëzie blijkt immers een veel uitgeleend genre in de gevangenisbibliotheek. De oproep werd enthousiast beantwoord met vele schenkingen van particulieren en literaire organisaties. Op Gedichtendag draagt de stadsdichter alle geschonken dichtbundels over aan de gevangenis van Antwerpen.

‘VRIJ/SPRAAK’ is een project van Antwerpen Boekenstad, FOD Justitie, Gevangenis Antwerpen, Vormingplus Antwerpen en de Vlaamse Overheid – Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin – afdeling Welzijn en Samenleving in gevangenis Antwerpen, in samenwerking met bibliotheek Permeke.