NOORDlink stopt ermee

astopnoordlinkVijf jaar lang heeft de wijk Antwerpen Noord via NOORDlink bijna dagelijks mijn volledige aandacht gekregen. Opgestart als objectieve nieuwsbron voor geïnteresseerden en online trefpunt voor wijkbewoners van de bruisende wijk tussen het Centraal station van Antwerpen en het Sportpaleis.

Een uit de hand gelopen hobby van een wijkbewoonster.

Van een impulsief idee “deze bloedjemooie wijk verdient meer aandacht” tot NOORDlink, een heuse eenvrouwsredactie die op 1 september 2009 online stond. Dankzij NOORDlink vonden niet alleen wijkbewoners maar ook journalisten, toeristen, studenten en ondernemers de hotspots, nieuwsfeiten, activiteiten en tal van interessante wijkbewoners van’t Noord op 1 blog terug.

Na vijf jaar NOORDlink zit het met die meer aandacht voor de wijk wel snor als je de kranten er op naleest. Daarnaast zijn er de tal van nieuwe geëngageerde bewonersinitiatieven die de vinger aan de pols houden in de wijk. Uitkijken is het naar de projecten mbt wonen, onderwijs en cultuur die de volgende jaren op stapel staan in de wijk en de wijkbewoners zijn fierder dan ooit op ‘hun’ Noord. Al zal’t Noord altijd wel reden geven tot ergernis, commotie en feestjes tot in de vroege uurtjes.

Om diverse redenen kan ik NOORDlink niet meer naar behoren beheren en omdat ik niet van half werk hou – het is alles of niets – stopt hier het NOORDlink verhaal. Al blijft NOORDlink wel online staan als wijkarchief. Omdat de geschiedenis en de vele pareltjes van’t Noord niet verloren mogen gaan.

Vriendschappen tussen Noorderlingen.

Trots ben ik op het feit dat de vele bezoekers van NOORDlink een beter beeld van’t Noord kregen en daarnaast koester ik de vele ontmoetingen met wijkbewoners en stakeholders uit de wijk. Bij sommige bleef het bij fijne gesprekken met anderen werden echte vriendschapsbanden gesmeed.

Na vijf jaar is het doel van NOORDlink deels bereikt. Want het kan altijd beter, deze wijk verdient nog zoveel meer. Maar ik ben er gerust in dat de wijkbewoners voor’t Noord zullen blijven vechten. Incluis mezelf want: eens Noordling, altijd Noordling!

@ NOORDlink – Kristin Lenaers – februari 2015