Ambachtelijke bakkerij Lina’s opent de deuren op’t Noord

Echt niks ruikt lekkerder dan vers gebakken brood. En als daar dan de geur van verse croissants en gebak bijkomt dan weet je dat je een lekker plekje ontdekt hebt. Zo’n plek is Lina’s in de Muizenstraat aan het De Coninckplein. Kristin van Noordlink ging er langs voor een babbel met eigenares Lina en kreeg er van haar man Bob een verdomd lekkere Chai thee geserveerd…

Welkom op’t Noord met Lina’s Bakkerij!

Lina: ‘Dank U! Sinds september zijn we verhuist van het voormalige station Mortsel Oude-God naar de wijk Antwerpen Noord! Mijn man en ik waren meteen verliefd op dit mooie pand, dat groot genoeg is om naast een bakkerij ook een verbruiksruimte aan onze klanten aan te bieden. Hier kunnen ze in een gezellig kader een tasje koffie of thee drinken en ontbijten of lunchen. Het viel ons op dat er nog een ambachtelijke bakker ontbrak in deze buurt, die nood willen we met Lina’s erg graag opvullen voor de wijkbewoners. En natuurlijk zijn de verschillende culturen in deze wijk een extra troef, we merken dat onze klanten niet bang zijn om culinair nieuwe dingen te proeven. En volgens ons zijn al onze buren ook al eens binnengewandeld; mond tot mond reclame werkt dus echt! Mijn man en ik worden op onze beurt ook overal uitgenodigd maar we hebben zo weinig tijd, wij staan altijd brood te bakken *lacht.’  

Bij Lina’s bakkerij kan je zuurdesembrood kopen?

Lina: ‘Klopt, Lina’s is een ambachtelijke bakkerij, we bieden onze klanten pure voeding aan en daarom maken we ook zoveel mogelijk zelf, zoals de kruidenmix voor jouw Chai thee of ingrediënten voor ons brood en gebak. In brood zit veel suiker, vet en additieven, daarom besloot ik een aantal jaar geleden om thuis zelf ons brood, zuurdesembrood, te gaan maken. Dat viel zo ontzettend in de smaak bij mijn man, kinderen, vrienden en familie dat we dus een bakkerij hebben geopend *lacht. Zuurdesembrood is heel puur want het bevat enkel bloem, water en zout, het kost alleen wat meer tijd om het brood te laten rijzen. Naast zuurdesembrood bieden we ook croissants, koeken en taarten aan die op hun beurt met natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. Soms zeggen klanten ons dat ze niet eens beseffen dat ze vegetarisch of puur aan het eten zijn, wat altijd een leuke vaststelling bij hen is.’

Je kan bij Lina’s ook workshops volgen? 

Lina: ‘Zeker! Ik ben van Libanese afkomst en samen eten of eten maken is een vaste factor in onze familie. Net zoals mijn grootmoeder deel ik graag mijn kookkunst met anderen, dat ik dat mag doen in mijn eigen bakkerij is dan ook mijn groot geluk. En een workshop is dan weer het ideale moment om mijn kennis met liefde door te geven aan anderen. Je kan bij Lina’s een basisworkshop desembrood volgen of een workshop oergranen, dat is voor wie al ervaring heeft met desem en wil leren bakken met boekweit, pelt of kamut, Er is trouwens nog plaats in december voor de basisworkshop, deelnemers kunnen dan met kerstmis een eigen desembrood op de feesttafel aan vrienden en familie aanbieden *knipoogt.’

Wat brengt de toekomst voor Lina’s Bakkerij?

Lina: ‘Hopelijk geen verhuis meer! We zitten hier goed, het is een heerlijke wijk, de mix van verschillende culturen en alle lagen van de bevolking die we hier over de vloer krijgen werkt inspirerend. Dat we getuigen mogen zijn van ontmoetingen tussen klanten die uitmonden in vriendschappen is de spreekwoordelijke kers op de Lina-taart. Wel willen we erg graag nog meer samenwerkingen opstarten met andere lokale handelaars, Met onze buren van bibliotheek Permeke en Beerlovers Bar is dat alvast gelukt. En in januari, met Verloren Maandag, zullen we onze klanten worstenbrood en appelbrood met een aparte kruidenmix, ‘op z’n Lina’s’ zeg maar, aanbieden. Kom dus gerust proeven!’ 

www.linasbakkerij.be – Muizenstraat 9, 2060 Antwerpen – Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 8u30 tot 16u

© Noordlink – Kristin – november 2022/foto: Lina’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s