[de NOORD ambassadeurs]

1. Introductie
2. Promospot wijk Antwerpen Noord
3. Iedereen NOORD ambassadeur!
4. Perslinks

De wijk Antwerpen Noord, ‘t Noord, den 2060: de bruisende wijk gelegen tussen de Atheneum buurt en den Dam waar kunstenaars, studenten, de échte Antwerpenaren en jonge gezinnen harmonieus samenwonen en waar het elke dag vakantie lijkt omdat er zoveel nationaliteiten samenwonen heeft vanaf nu twee enthousiaste NOORD ambassadeurs!

In samenwerking met de stad Antwerpen en SJP promotions Antwerpen zocht en vond Kristin van NOORDlink twee ‘NOORD ambassadeurs’. Een inwoner uit de wijk Antwerpen Noord (postcode 2060) met een hart voor deze wijk die aan de hand van een overtuigend geschreven manifest, filmpje of gedicht liet blijken hoe hij/zij de wijk ziet en wat NOORD ambassadeur volgens hem/haar betekent zal één jaar lang ambassadeur van de wijk Antwerpen Noord worden. Tussen de vele inzendingen van wijkbewoners met hart voor onze wijk zat er een inzending waar we gewoonweg niet naast konden kijken. Een warm mailtje van een gedreven wijkbewoonster die zich al jaren samen met haar man met volle overgave inzet voor de wijk Antwerpen Noord. De keuze was dan ook heel snel gemaakt: wie beter dan wijkbewoonster Paula De Brie kan de titel van NOORD ambassadrice met trots en het nodige vuur dragen!

De titel van NOORD ambassadeur is op zich al iets om trots op te zijn maar deze brengt ook verplichtingen met zich mee: een jaar lang zal de NOORD ambassadeur de wijk Antwerpen Noord promoten bij vrienden, familie en collega’s door ze mee in de wijk te nemen tijdens evenementen, horecabezoeken en wandelingen. Ook zal de NOORD ambassadeur een belangrijke rol spelen tijdens wijkevenementen gedurende dat jaar en hierover bloggen. Een symbolische titel dus waaraan een actief en emotioneel aspect aan verbonden is.

Alleen zal Paula het niet hoeven te doen want acteur, hobbykok en Antwerpen Noord bewoner Gène Bervoets zal de kersverse NOORD ambassadeur een heel jaar lang bijstaan in zijn of haar taken! (foto: GvA)

© 2010 – NOORDlink

Promospot wijk Antwerpen Noord

Wandel mee door de wijk Antwerpen Noord met wijkbewoner en NOORD ambassadeur Gène Bervoets en ontdek het rijke handelsaanbod en de leukste plekjes (herken jij ze?) in deze verrassend unieke wijk. De NOORD ambassadeurs campagne en deze promospot zijn een initiatief van NOORDlink in samenwerking met Sultan Sushi en de stad Antwerpen.

Iedereen NOORD ambassadeur!

In november 2010 gaf NOORDlink in samenwerking met de Stad Antwerpen de titel ‘NOORD ambassadeur’ aan buurtbewoners Gene Bervoets en Paula De Brie. Het duo kreeg de opdracht een jaar lang de wijk Antwerpen Noord (den 2060) binnen en buiten Antwerpen te promoten als een plek waar het leuk wonen en leven is.

Buurtbewoners en acteur Gene Bervoets, die ondertussen al vijf jaar in de wijk woont en de diversiteit aan winkels en mensen als één van de troeven van de buurt aangeeft, was meteen gewonnen om in opdracht van NOORDlink mee te werken aan een promofilmpje voor de wijk 2060.

Ook actieve buurtbewoonster Paula De Brie heeft de titel van NOORD ambassadeur met trots een jaar gedragen en was dan ook zichtbaar aanwezig op tal van evenementen in de wijk 2060.

Vanaf december 2011 geven Gene en Paula de titel NOORD ambassadeur door aan álle wijkbewoners van den 2060. Iedereen die hier woont of werkt heeft een mening over deze wijk. Iedereen wil dingen veranderen of verbeteren aan deze wijk. Iedereen wil zijn of haar stem laten horen over deze wijk. Als wijkbewoner moet dat ook kunnen. Als wijkbewoner kan dat ook vandaag de dag. Immers, elke wijkbewoner van den 2060 is een ambassadeur van zijn wijk. Daarom NOORD ambassadeurs: vertel iedereen wat de troeven zijn van onze wijk en wees (terug) trots op je wijk…

© 2011 – NOORDlink

Perslinks

06/08/10 ‘Gezocht: ambassadeur voor het Noord’ – Gazet van Antwerpen, Antwerpen Noord

13/08/10 ‘Antwerpen Noord zoekt Ambassadeur’ – Het Laatste Nieuws

26/08/10 ‘Wie wordt eerste Noord-ambassadeur?’ – Het Nieuwsblad

01/09/10 ‘Noord zoekt ambassadeur’ – De Nieuwe Antwerpenaar

30/10/10 Gène Bervoets maakt filmpje over 2060 – Gazet van Antwerpen (burgerreporters)

13/11/10 ‘Paula De Brie is ambassadeur’ – Gazet van Antwerpen (Metropool)

30/11/10 ‘Gene Bervoets en Paula De Brie promoten 2060’ – Gazet van Antwerpen

01/12/10 ‘2060: het nieuwe Barcelona?’ – Gazet van Antwerpen (burgerreporters)

01/12/10 ‘2060 moet wijk worden waar iedereen thuis is’ – Het Nieuwsblad

01/12/10 ‘Ambassadeurs promoten wijk 2060 met filmpje’ – Het Nieuwsblad

03/12/10 ‘Winkelwijk 2060 kijkt vooruit’http://www.antwerpen.be