Expo SKATE_ART in Designcenter De Winkelhaak

Designer en kunstenaar Floris Van Opstal won de tweede prijs met zijn designs voor een skateboard in een wedstrijd georganiseerd door het Rijksmuseum te Amsterdam uit meer dan 2.800 ingezonden ontwerpen. De bedoeling was om een object uit het museum te gebruiken en om te vormen tot een nieuw design. Floris koos voor het alom bekende Delfts blauw servies in verschillende kleuren en bewerkte de tekeningen tot drie frivole kunstwerken.

Ukkelberrifun kon het niet laten één van de designs te produceren. Skate_bord was een feit. De naam van de lijn van de skate_bords werd omgedoopt tot Skate On A Plate vanwege de inspiratie die Floris vond in de Delfts Blauwe borden. Het eerste design van het limited edition skate_bord was in een hip en een wip uitverkocht. Daarom ontwierp Floris een gelijkaardig skate_bord met UFO’s en koeien. Deze kregen de naam FLYING SAUCER 1 Delfts/Blauw met witte achtergrond, de unlimited editie, en de FLYING SAUCER 2 Delfts /Blauw op transparente transfer, beide op hout.

Ukkelberrifun ging naar aanleiding van dit skate_bordproject én een pop-up-galerij afgelopen zomer aan het strand van Oostende een verbinding aan met Oostendse kunstenaars die elk een uniek werk maakten op een blanco skateboard. Deelnemende kunstenaars zijn Chris Vanderschaeghe, Matthieu Lobelle en Karin Niclaes. De SKATE_ART-collectie breidt steeds verder uit en Ukkelberrifun reist nu rond met deze unieke collectoritems. Je kan ze na Oostende nu dus voor het eerst bekijken in DE WINKELHAAK.

Ukkelberrifun is een nomadisch kunstinitiatief dat een platform biedt aan kunstenaars op unieke locaties. Het verbindt niet alleen uitzonderlijke plaatsen, artiesten en bezoekers. Door activiteiten te organiseren op deze locaties (zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops) is het platform niet langer enkel een tentoonstelling of een galerij, er ontwikkelt zich een gemeenschap die van kunst houdt.

SKATE_ART by Ukkelberrifun – van 14.11.2022 tot 27.01.2023 – Elke werkdag te bekijken van 9u tot 18u – Designcenter De Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2060 Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s